AanbodAfgeronde projecten

Buurt M/V

Buurt M/V was een project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die gemotiveerd waren om deze afstand te overbruggen. Dat deden ze door een leer/werk traject te volgen bij De Overburen, zodat ze daarna weer ‘job-ready’  waren. Het werk tijdens het traject bestond uit het geven van praktische ondersteuning van kwetsbare wijkbewoners en wijkbeheer.

De Overburen startte in 2019 met het project en heeft twee rondes gedraaid. In totaal hebben er 10 buurtvrouwen/mannen gewerkt, waarvan de helft via dit project een baan heeft gevonden. Tijdens het traject hebben de buurtvrouwen/mannen aan ongeveer 70 mensen praktische ambulante ondersteuning geboden aan de inwoners van Ridderkerk en Barendrecht. Jacko de Raad, bestuurder van De Overburen: “Het project is zeker succesvol te noemen, en werd in de landelijke evaluatie van de participatiewet aangemerkt als één van de zeven meest succesvolle aanpakken om mensen succesvol uit de bijstand te krijgen.”

Het project moet helaas stoppen omdat de subsidie vanuit de BAR-gemeenten niet meer wordt verlengd. Stichting De Overburen wil de BAR-gemeenten bedanken voor het vertrouwen in het project en de fijne samenwerking. Voor meer informatie over de arbeidsmarktprojecten en visie van De Overburen daarop kunt u contact opnemen met verantwoordelijk teammanager Sanne Jippes.

Wat de oorzaak ook is, onze buurtvrouwen en -mannen helpen kwetsbare mensen bij het oplossen van problemen die een plezieriger leven in de weg staan en leren daar zelf ook nog wat van!

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op