AanbodWerk en dagbesteding

Dagbesteding

Werkprojecten

Werk en dagbesteding

De Overburen heeft verschillende mogelijkheden op het gebied van werk en dagbesteding. Individueel of in groepsverband, maar altijd passend bij wat jij zoekt. De activiteiten en werkprojecten lopen uiteen van ervaringsgerichte dagbesteding tot werkervaringsplaatsen.

Ervaringsgerichte dagbesteding

Bezig zijn met dingen die je leuk vindt en goed kunt. Gezellig praten met andere mensen. Dingen maken waar andere mensen weer wat aan hebben in een omgeving waar je je prettig voelt. Bij ons dagbestedingsproject (Lavendel) aan de Kruidentuin in Barendrecht werk je in een fijne omgeving aan kleine en grote projecten voor en door de buurt. Bijvoorbeeld simpele houtbewerking, het inpakken van pakketjes, het sorteren van doppen en overige creatieve projecten.

Vaardigheidsgerichte werkprojecten

Samen met een team collega’s aan de slag in één van onze vaardigheidsgerichte werkprojecten. Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en de mogelijkheid om terug te vallen op een vaste werkbegeleider bij:

  • Het verzorgen van horeca opdrachten aan de Frans Halsstraat in Ridderkerk. Hier verzorg je samen met je collega’s lunches, zoetigheden en andere hapjes voor onze externe partners en opdrachtgevers. Verder zijn er beweegactiviteiten, een koeriersdienst en zijn we inzamelpunt voor de Social Store in Ridderkerk.
  • De Frans Halsstraat is ook het vertrekpunt voor de tuingroep, die wekelijks in Ridderkerk op verschillende plekken (klein) groenonderhoud doet.

Arbeidsinvulling

Hierbij staat participatie aan de samenleving voorop. Je werkt binnen een woonlocatie of met een externe samenwerkingspartij. Voorbeelden zijn het begeleid werken bij bijvoorbeeld een hovenier, als gastvrouw/gastheer bij de gemeente, ondersteunen in een winkel, verzorgingshuis of op school.

Buurtwerk

Bij buurtwerk werk je op een plek die midden in de maatschappij staat. Deze werkplekken bieden de mogelijkheid om door te stromen naar begeleid werken met ondersteuning en begeleiding op afstand van De Overburen. Voorbeelden zijn:

  • Verpleeghuis Riederborgh in Ridderkerk, waar je werkt met en voor ouderen die daar wonen. Van het schenken van koffie tot het halen en brengen van de was of gewoon een praatje in de gedeelde woonkamers. Hier ben je van betekenis voor de ander.
  • Het Sociaal Hart in Barendrecht, een ontmoetingsplek voor de hele wijk. Van ouderen tot jonge kinderen en alles daartussenin. Hier komen zorg, welzijn en ondersteuning samen. Je helpt in de catering, maakt een praatje en helpt daar waar mensen dat nodig hebben.
  • Diverse andere sociale initiatieven in de regio.
Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op