AanbodKleinschalig wonen

Ridderkerk

Barendrecht

De Overburen biedt op een aantal locaties in Ridderkerk en Barendrecht kleinschalig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen. Je kunt er wonen op basis van allerlei financieringsvormen.

Waar woon je?

Je hebt je eigen huis ergens in de wijk. Meestal woon je er alleen, maar als je dat wilt kun je er ook samen wonen. Met één of twee anderen die snel je vrienden zullen worden, of met je kind bijvoorbeeld. Ergens vlakbij in de wijk vind je een steunpunt. daar kan je terecht met al je vragen.

Ondersteuning aan huis

Vanuit het steunpunt krijg je begeleiding bij de administratie, huishoudelijke werkzaamheden of persoonlijke verzorging aangeboden. Ook zullen we je helpen bij het leggen van contacten of met het oplossen van problemen. We helpen je voor de anderen in de wijk een goede buur te zijn. Het spreekwoord is per slot: ‘Wie goed doet, goed ontmoet’!

Werken en Vrijetijd

Veel mensen binnen onze projecten voor kleinschalig wonen hebben een baan of werken daarnaar toe door te oefenen op een  dagbestedingsproject. Dat kan je doen op één van de projecten van De Overburen of op een andere plek naar keuze.

Bereikbaarheid

Bij alle kleinschalige woonvoorzieningen zijn winkels en openbaar vervoer op loopafstand.

 

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op