AanbodWonen met begeleiding (24-uurs)
Aanbod

Wonen met begeleiding in Ridderkerk en Barendrecht

De Overburen heeft twee woonvoorzieningen waar 24-uurs begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking geboden wordt. Dat zijn onze locaties aan de Karper 37 in Ridderkerk en aan de Kruidentuin 9 in Barendrecht.

Hoe zijn de woningen ingedeeld?

Beide woonvoorzieningen hebben vier huiskamers. Je hebt een eigen zit-/slaapkamer vlakbij één van die huiskamers. Daar eet je met elkaar en kun je bijvoorbeeld spelletjes doen of tv-kijken. Als je het fijner vindt, kun je ook op je eigen kamer eten. De woonvoorzieningen hebben beiden een grote gezamenlijke tuin.

Welke begeleiding krijg je?

Er werken een aantal vaste begeleiders. Die zijn afwisselend overdag en ’s avonds aanwezig. Je hebt daarnaast altijd een persoonlijk begeleider. Daarmee bespreek je de meer persoonlijke dingen als je dat wilt. De begeleiders helpen iedereen een goede buur te zijn voor elkaar.  ’s Nachts is er altijd één begeleider aanwezig, bij wie je kunt aankloppen als dat nodig is.

Ondersteuning bij het ouder worden

Aan de Kruidentuin in Barendrecht (Meliom) wonen een aantal cliënten die al wat ouder zijn. Voor hen is het fijn om in een vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Daar hebben we speciale voorzieningen voor, zoals aangepaste sanitaire voorzieningen en een tilhulpmiddel. Ook is er een lift en is de woning rolstoeltoegankelijk. Verder heeft een aantal van onze begeleiders een verpleegkundig of verzorgend diploma.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Er zijn vrijwilligers die je regelmatig helpen met dingen als koken of winkelen als je dat wilt.

Werken en dagbesteding

De meeste mensen werken bij de sociale werkvoorziening of dagbesteding. Met je persoonlijk begeleider bespreek je welke dagbesteding bij jou past, wat je wilt doen en hoe vaak. Dat verschilt per persoon.