AanbodBuurt M/V

Buurt M/V

Buurt M/V is een project voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die gemotiveerd zijn om deze afstand te overbruggen. Dat doen ze door een leer/werk traject te volgen bij ‘De Overburen’, zodat ze daarna weer “job-ready” zijn.

Het werk tijdens het traject bestaat uit het geven van praktische ondersteuning van kwetsbare wijkbewoners en wijkbeheer.  BuurtM/V is een vernieuwend concept op het gebied van re-integratie met een hoge slagingskans.

De buurtmannen en vrouwen combineren werken en leren gedurende een traject van 15 maanden. In die twee jaar volgen ze cursussen, krijgen ze diverse trainingen en werken ze zoveel mogelijk in hun eigen gemeente. Ze doen werk- en leerervaring op en vergroten zo hun kansen op de arbeidsmarkt. Buurtmannen of -vrouwen kunnen worden ingeschakeld door particulieren, wijkteams of maatwerkorganisaties in Ridderkerk.

Heeft u interesse in Buurt M/V? Of bent u benieuwd naar wat Buurt M/V voor u kan betekenen? Projectleider Nelleke Valster geeft graag toelichting en/of een presentatie voor uw organisatie. Neem gerust contact met haar op.

Wat de oorzaak ook is, onze buurtvrouwen en -mannen helpen kwetsbare mensen bij het oplossen van problemen die een plezieriger leven in de weg staan en leren daar zelf ook nog wat van!

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op