Wonen aan de Karper in Ridderkerk

Je woont middenin de rustige en groene wijk Drievliet in Ridderkerk. Onze locatie bestaat uit zes eengezinswoningen, die binnendoor met elkaar verbonden zijn. Er is plaats voor 24 bewoners. Er zijn een winkelcentrum en een park in de buurt. De bushalte is om de hoek. Als je aan de Karper woont houd je van gezelligheid, want er is altijd aanspraak in de buurt.

Welke begeleiding krijg je?

Er zijn een aantal begeleiders, die afwisselend overdag en ’s avonds aanwezig zijn. Je hebt altijd één persoonlijk begeleider, met wie je samen bespreekt wat er goed en minder goed gaat, aan welke doelen je werkt en welke ondersteuning je krijgt. ’s Nachts is er altijd één begeleider aanwezig, bij wie je kunt aankloppen als dat nodig is.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vanuit de Karper kun je deelnemen aan verschillende externe activiteiten, zoals dansen en zwemmen of een cursus volgen via de avondschool. Maar sommigen vinden het fijn om in hun kamer rustig ‘hun eigen ding te doen’.

Werken en dagbesteding

De Overburen heeft eigen dagbestedingsprojecten. Je kunt kiezen waar je naartoe wilt gaan als je dat wilt. Zo kan je werken in de horeca, de klussendienst of ‘in het groen’. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen ergens anders je werk of dagbesteding te regelen. Samen met je persoonlijk begeleider bespreek je wat bij je past. Dat verschilt per persoon.

Locatie

Karper 37
2986 PA Ridderkerk

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op