24-uurs wonen Barendrecht

Wonen aan de Kruidentuin in Barendrecht

Onze locatie aan de Kruidentuin ligt vlakbij het centrum van Barendrecht in een rustige buurt. Het is een groot woongebouw met twee verdiepingen. Het gebouw is verdeeld in vier woongroepen die binnendoor bereikbaar zijn. Er is plaats voor 26 cliënten. Het winkelcentrum van Barendrecht is dichtbij en trein en bus zijn op loopafstand. De locatie is ruim opgezet. Voor rolstoelen of andere hulpmiddelen is er dus veel plaats. Juist als je wat ouder bent kun je prima aan de Kruidentuin terecht.

Welke begeleiding krijg je?

Natuurlijk zijn er een aantal vaste begeleiders. Die zijn afwisselend overdag en ’s avonds aanwezig. Je hebt altijd een persoonlijk begeleider. Daarmee bespreek je wat er goed en minder goed gaat. ’s Nachts is er altijd één begeleider aanwezig, bij wie je kunt aankloppen als dat nodig is. De mensen die werken aan de Kruidentuin hebben ervaring met verzorgende handelingen en proberen er samen met jou voor te zorgen dat je actief blijft. Dat kan goed door af en toe je buurman of buurvrouw ergens mee te helpen.

Ondersteuning bij het ouder worden

Aan de Kruidentuin wonen een aantal cliënten die al wat ouder zijn. Voor hen is het fijn om in een vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Daar zijn speciale voorzieningen voor, zoals aangepaste sanitaire voorzieningen en een tilhulpmiddel. Ook is er een lift.

Wat doe je in je vrije tijd?

In je vrije tijd kun je doen wat je leuk vindt. Als dat kan, doe je dat zoveel mogelijk zelf of met mensen uit je omgeving. Maar ook vrijwilligers of verwanten zijn van harte welkom om samen met jou leuke dingen te doen.

Werken en dagbesteding

De meeste bewoners van de Kruidentuin gaan doordeweeks naar dagbesteding. De Overburen heeft daarvoor een dagbestedingslocatie naast de woning gebouwd. Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor andere dagbestedingstrajecten.

Locatie

Kruidentuin 9
2991 RK Barendrecht

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op