Werken bij De OverburenFlexibele begeleider B – KSW Barendrecht – september 2021

Wij zoeken voor Kleinschalig Wonen Barendrecht een:

Flexibel inzetbare begeleider B voor 20-24 uur per week

Vanuit de locatie Kleinschalig Wonen Barendrecht bieden we begeleiding aan Wlz-cliënten met een 24-uurs indicatie én verzorgen we ondersteuning aan cliënten met een reguliere Wmo-beschikking.

Aangezien de ondersteuning van Wmo-cliënten aan het groeien is, zijn we op zoek naar een begeleider B die voornamelijk ingezet zal worden voor de begeleiding van deze cliënten (op afspraak), maar zo nodig ook inzetbaar is in de begeleiding van de Wlz-cliënten (volgens dienstrooster).
De combinatie van beide werkwijzen maakt dat het nodig is flexibel inzetbaar te zijn. Afhankelijk van de case-load van Wmo-cliënten zal je meer of minder ingezet worden in de Wlz-zorg.

Informatie Wmo-ondersteuning
Je bent je elke dag aan het werk met en voor cliënten die in de problemen zijn geraakt, maar hun leven weer willen herstellen. Je zet je in voor het herstel van het gewone leven van de cliënt, waar dat door problematiek verstoord is geraakt. Wij vinden het belangrijk dat je altijd de mens achter de problematiek blijft zien. Als begeleider B ben je in staat om het formele en informele netwerk van en rondom de cliënt zo goed mogelijk in te zetten.
Je plant zelf in overleg met de begeleider C of D van je team afspraken met de cliënten in.

Informatie Wlz-begeleiding
De doelgroep binnen KSW Barendrecht valt vaak tussen wal en schip. Denk hierbij aan cliënten met een licht verstandelijke beperking in combinatie met psychische problematiek, schulden, werkloosheid of eenzaamheid. Het doel is om deze cliënten te trainen in zelfredzaamheid om zo hun aandeel in de maatschappij te vergroten. Bij de ondersteuning en begeleiding ligt de focus op het ‘in eigen kracht zetten’ van de cliënt vanuit intrinsieke motivatie.

Tijdens jouw dienst op KSW Barendrecht bezoek je de cliënten volgens afspraak en begeleid je ze op de verschillende leefgebieden, afhankelijk van het individuele ondersteuningsplan van de cliënt. Dit kan variëren van een goed gesprek over een lastige situatie voor de cliënt, begeleiding bij het bereiden van een maaltijd tot ondersteuning bij een zitting bij de rechtbank van de cliënt. Daarnaast ben je bereikbaar voor cliënten van de hele locatie, bij vragen of direct aandacht vragende situaties.

We zoeken een collega die:
• Een afgeronde MBO 3-opleiding, gericht op zorg en welzijn heeft;
• Ervaring heeft met en hart heeft voor mensen met meervoudige problematiek;
• Een flexibele instelling heeft en zich staande kan houden in hectische situaties;
• Contact blijft houden met mensen, ook als dat niet vanzelfsprekend is;
• Een werkrelatie kan opbouwen met cliënten op basis van vertrouwen;
• Conflicten niet uit de weg gaat, maar wel snel de angel uit die conflicten haalt;
• Kan relativeren, kan lachen en aan zelfreflectie doet;
• Een rijbewijs heeft en in het bezit is van een auto;
• Bereid is op maandagen te werken.

Wij bieden jou:
• Veel ruimte voor eigen initiatief;
• Een baan in een kleine organisatie waar mensen je snel weten te vinden;
• Een plek waar je het verschil maakt in het leven van mensen met (complexe) problemen die er even niet meer uitkomen;
• Een contract voor 20-24 uur per week, met de mogelijkheid uit te breiden wanneer de Wmo-begeleiding structureel toeneemt;
• Een contact van een jaar, met erna direct uitzicht op een vast dienstverband, met een salaris op basis van de cao gehandicaptenzorg (FWG 35).

Is je interesse gewekt?
Mail je motivatie en CV naar sollicitatie@ijsselmonde-oost.nl
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Barbara Cornelis, teammanager, via 06-57291373 of Richard Vlasblom, begeleider D, via 06-82709798.

 

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op