In Lavendel ben je bezig met activiteiten die je interesse hebben. In een omgeving die sfeer heeft en overzichtelijk is. Je werkt in een groep of alleen, aan datgene wat je al goed kunt of nog wilt leren. Natuurlijk heb je inspraak in wat je wilt doen.

Hoe ziet Lavendel eruit?

Binnen Lavendel hebben we een aantal groepen:

  • Lavendel & Co
  • Lavendel & Zo
  • Lavendel Atelier
  • Jongerengroep

Lavendel & Co
In deze groep doe je allerlei verschillende activiteiten, zoals: boodschappen doen, plastic en papier ophalen in de buurt, in de (moes)tuin werken en de kippen verzorgen, zwerfvuil opruimen, melk inkopen voor de woonvoorziening en doppen ophalen in de wijk. Daarnaast hebben we ook een samenwerking met Jojoli en doen we inpakwerk. Ook helpt de groep het Tuinhuis (lunchroom) wanneer het erg druk is. Je kunt denken aan soep, koekjes of wraps. Soms werk je binnen, soms buiten, zodat je ook in contact komt met buurtbewoners en mensen uit de samenleving.

Lavendel & Zo
In deze groep is het vooral rustig en overzichtelijk. De nadruk ligt hier vooral op de goede huiselijke sfeer. Je kunt hier spelletjes doen, puzzels maken, knutselen en soms zingen met elkaar. Er worden ook activiteiten gedaan die te maken hebben met voelen, horen, ruiken en zien.

Atelier
In het atelier kun je creatief bezig zijn, in een groep of alleen. We maken werkstukken die verkocht kunnen worden, bijvoorbeeld tijdens onze seizoen fair. Maar de groep is ook druk met houtbewerking.
Je bedenkt samen met de begeleider wat er gemaakt gaat worden. Eén dag in de week staat deze groep in het teken van bakken en koken.

Jongerengroep
Per januari 2020 start de jongerengroep. Hier word gekeken op verschillende gebieden waarop jij je kunt ontwikkelen. Dit is meer arbeidsgericht zoals inpakwerk van Jojoli of klusjes in en rondom de locatie. Deze groep is nog vol in ontwikkeling en staat open voor nieuwe cliënten.

Jezelf ontwikkelen

We werken met de LACCS methode. Iedere letter staat voor een bepaald gebied in je leven: Lichamelijk welzijn, Alertheid, Communicatie, Contact en Stimulerende tijdsbesteding. Dit bespreken we tijdens een ‘goed-leven-gesprek’ samen met de belangrijkste mensen uit je netwerk. Maar natuurlijk proberen we met behulp van dit programma het hele jaar door het beste in jou naar boven te halen! Hierin krijg je ook hulp van je persoonlijk begeleidster. Zij hebben hier scholing in gehad.

Contact met de buurt

Lavendel heeft contact met organisaties in de buurt, zoals scholen en stichting Present. Regelmatig ondernemen we activiteiten: bowlen, Grieks eten, op werkbezoek binnen ons netwerk of op locatie een feestje vieren. Ook doen we mee aan de Prokkelweek. In die week organiseren mensen mét en zonder verstandelijke beperking door het hele land activiteiten met elkaar. En natuurlijk ontmoeten we ook bewoners uit de wijk, als we doppen ophalen of gaan wandelen. Het contact in de wijk is goed.

Openingstijden

Dagbesteding Lavendel ligt direct naast woonvoorziening Meliom, aan de Kruidentuin nr. 9 in Barendrecht. Lavendel is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.15- 16:00 uur. Elke dag is er plaats voor 21 cliënten.

Layer 1

Wil je meer weten over onze organisatie of dienstverlening? Kom langs voor een kop koffie en we vertellen je graag meer. Neem contact op