Stichting IJsselmonde-Oost presenteert nieuwe naam
9 september 2021

Stichting IJsselmonde-Oost presenteert nieuwe naam

Op donderdag 9 september 2021 om 12.00 uur presenteerden wij tijdens de opening van onze nieuwe locatie aan de Frans Halsstraat in Ridderkerk de nieuwe naam van onze organisatie.

Vanaf deze dag wijzigt de naam van de organisatie in ‘Stichting De Overburen’. Deze naamswijziging is een langgekoesterde wens naar een naam die beter past bij het uitgebreide dienstenaanbod dat de stichting biedt. De Overburen leveren zorg en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft in Ridderkerk en Barendrecht.

Jacko de Raad, bestuurder van De Overburen: “We bestaan nu ruim 53 jaar. In die tijd hebben we de maatschappij een stuk ingewikkelder zien worden en vallen steeds meer mensen buiten de boot. Maar we hebben elkaar juist nu nodig om elkaar te steunen. Net zoals buren dat voor elkaar doen. Want iedereen is wel eens kwetsbaar. Daarom heten we voortaan Stichting De Overburen. Die naam past goed bij wat we willen doen voor mensen in Barendrecht en Ridderkerk. De Overburen zijn kleinschalig, laagdrempelig, open en dienstbaar. Wie je ook bent, of wat je ook nodig hebt: We zien naar je uit!”

De Overburen helpen mensen aan te haken bij de maatschappij. Wij geloven dat iedereen mee kan doen en meerwaarde heeft voor zijn of haar omgeving. Deze gedachte komt tot uiting in het nieuwe logo. Daarin zie je duidelijk dat twee mensen elkaar vast houden en in beweging zijn. In de komende weken zal de oude naam steeds meer verdwijnen en zal de nieuwe naam op steeds meer plekken verschijnen.